Monday, March 16, 2009

Utakk er verdens lønn

Følgende innlegg blir skrevet på dialekt. Årsaken er at det ikke finnes ord i bokmål som er beskrivende nok. I den sammenheng vil vi sitere Hamsun: 
«De pratet og pratet på sitt forunderlige nordlands sprog – ravgalt inntil kunst, men det uttrygte deres meninger»

Du mærke det. Du mærke når fanskapen e ute etter å speinne bein på dæ. I detta telfelle bygde det sæ opp gjønna uka som gikk. Det va stille. Ting gikk litt sånn halvveis bra. Ingen av oss klaga – sjøl ikkje han Thor Anders som lå småsjuk heime å blei meir å meir pratesjuk etterkvært som tia gikk. 

Å dæven han sku få nok å djævles om! 
Førr som nævnt overførr så kom han me han. Aill mainnsjitn som vi egentli sku ha gådd gjønna i ukedagan hadde stabla sæ opp i et tårn av fanskap. Lørdag ramla første del av probleman over skoiltn på ho Carina. 

En satan av en langfengra fettjævel hadde tadd sæ den frihetn å stekke kleptomanpølsn sine ned i lomma hennes. Han feska med sæ heile bruket. Kredittkoooort, førerkooort, subwaykooort. Ja, ka man ikkje har i ei lommebok? Ailt stakk han av med. Tykjepelken. 

Kveilln blei brukt tel å få moraln hennes løfta. Vi tok turn over tel ho Birte der vi koste oss med god mat og et par pils. Det blei en suksess og vi va ikkje heime før i fire-tia uttpå natta. 

Søndagen va satt av tel å finpusse på semesteroppgaven som sku leveres inn samme kveilln. Klokka 22.00. På slage. Ikkje ett mikrofantomsekund seinar, hadde vi fådd beskjed om. Og vi ville jo overholde dein fristn. Førr det va advart om stryk og det som værre e. 

Så, då kildeliste, med slitsomme detaljliste om katti klokka vi hadde lest de forskjellige artiklan på nætt va ferdig, så gjensto det å logge sæ inn på fronter og sende makkverket avgårde tel karaktergivning. Ti minutta telgode faktisk. Goood tid. Jadda. 

Så lætt sku det være. Sånn va det ikkje. 
Man tænke kanskje sånn i ettertid, at e man forberedt, så årne tingan sæ greit – nettopp av den grunn at man har forutsett at ting kan gå galt. 
Men vi utfordre verdn, og spør heller: 
Koffør e det sånn at ting må gå galt? 

E det førr mykkje å forlange at den jævla internettn fungere når man ska sende en semesteroppgave som e EKSAMENSOPPGAVE? Å når ho Carina spreng rundt på gata uttaførr blokka vårres, som en snørelaus jarstein, med laptopen i heinnern mens ho førtivlt leite etter et nætt som fungere, koffør e det ingen nætt som fungere?

Å når han Thor Anders spreng rundt blokka, jublanes finn et nettverk som e åpent, sætt sæ flatt ned på asfaltn, på fortauet, med en laptop i fanget, medt i HARLEM, koffør e det sånn at det åpne nættverke ikkje virke?

Å koffør e det sånn at når fristn for å levere har passert, så dokke nætte opp på soveromme hannes. Og KUN på nattbordet? 

AAAAAAAAAAHhh!!!

4 comments:

  1. Vett dekk å je trur det kæinn vara? Je trur det ær skjæbnen, je. Dæ ær dæ je trur. Å den ær itte gær'n denn. For hadde itte æillt dætta skjedd, så hadde itte je fått mej slekk'n viddundli fortæljing som 'ænna hærre. Og dænna innlevvveringa, trur dekk itte dæ årne sej'a?

    ReplyDelete
  2. oioioi snakk om å drite på draget!

    ReplyDelete
  3. ja, innleveringa årna sæ...TAKK!

    ReplyDelete
  4. Hallo over there.
    Den gamle (korreksjon: TIDLIGERE) journalistlæreren ved Høgskolen i Bodø skulle veldig gjerne hatt noen minutter på telefon med dere. Det gjelder en studie jeg holder på med, om alle som har studert journalistikk i Bodø gjennom 20 år. Har dere et telefonnummer jeg kan nå dere på? Og når er dere enklest å treffe?

    Jeg blir kjempeglad om dere svarer enten på epost (hege.lamark@hibo.no) eller sms til 90854703. Så ringer jeg når det måtte passe for dere.

    Håper jeg oppnår kontakt.

    Hilsen Hege i Bodø

    ReplyDelete